LeutjeLaifde praktijk voor moeder en kind.      

                           Voorbereiden op de bevalling.

Heb jij er al over nagedacht hoe jij jouw bevalling vorm wilt geven? Wil jij je graag goed voorbereiden op wat komen gaat? Ben jij bang voor het verliezen van de controle? En wil jij vooral zelf de regie in handen pakken? 

Vind jij het moeilijk om in het dagelijkse leven goed te ontspannen? Wil jij leren hoe jij jouw ademhaling kunt inzetten om jezelf te kalmeren zodat jij deze technieken tijdens de bevalling kunt inzetten om alle natuurlijke processen te ondersteunen maar ook tijdens het ouderschap om jouw rust te bewaren en de co - regulatie met jouw kindje goed te kunnen ondersteunen? 

Of kan jouw partner wel wat praktische handvatten gebruiken om tijdens de bevalling een actieve rol in te nemen en als jouw steun en toeverlaat te fungeren? 

Dan heb ik aanbod voor jou dat je niet wilt missen! 

 

Relaxed bevallen vanuit Regie geboortevoorbereidingsprogramma.

Als eerste Relaxed bevallen vanuit Regie geboortecoach in de Noordelijke provincies breng ik dit fantastische geboortevoorbereidingsprogramma. 

Dit programma is ontzettend uniek doordat het programma jullie aanzet tot zelf nadenken en onderzoeken over wat bij jullie past tijdens de zwangerschap. Er wordt een gehele andere mindset gecreëerd dan waar je wellicht mee gaat starten. We gaan actief aan de slag met inzicht vergaren over de fysiologie van geboorte. Wat heb jij als barende nodig om jouw lichaam optimaal haar taak in samenwerking met de baby te volbrengen. Welke rechten heb je allemaal? Welke mogelijkheden bestaan er allemaal.. 

In dit programma staat onder andere de samenwerking met jouw geboorteteam centraal, welke invloed heeft communicatie op de zwangerschap en op de bevalling. En welk aandeel heb jij zelf in deze communicatie. En soms zul je wellicht tot de conclusie komen dat jouw huidige zorgverleners niet bij jouw visie op bevallen aansluiten en ga je nog op zoek naar wel passende zorgverleners. 

Tijdens alle facetten in het leven is het van belang dat jij je eigen verantwoordelijkheid pakt met bijbehorende te volbrengen taken. Ook tijdens de zwangerschap en gericht op de bevalling is het pakken van deze verantwoordelijkheid van groot belang. Het maakt een wezenlijk verschil in hoe jij op jouw bevalling kunt terugkijken. Geboorte trauma ontstaat vaak vanuit het feit dat beide partijen zowel de zorgverlener als zorgvragende niet optimaal met elkaar communiceren. 

Maar wat als jij en jouw partner wel de tools hebben om ook op die mogelijke momenten te kunnen inventariseren welke opties er zijn en hoe jullie daarin verder willen gaan. Ken jij bijvoorbeeld de BRAINS uitvraagtechniek? 

Natuurlijk gaan we ook aan de slag met het belang van een reëel geboorteplan opstellen, goed ademhalen en het creëren van een bij jou passende bevalbubbel. 

De taak van de bevallingspartner wordt belicht en hoe deze er actief voor kan zorgen dat jullie tijdens de bevalling zelf de regie weten te behouden. Hij of zij wordt jouw poortwachter en samen vormen jullie een sterk team.  

Tevens staat ook in dit programma het belang van de eerste 1000 dagen centraal. Een baby doet tijdens de zwangerschap en bevalling al enorm veel ervaringen op. Stress is bijvoorbeeld een thema die we gaan onderzoeken en erachter gaan komen hoe we stress kunnen reduceren. Wist jij bijvoorbeeld dat jij als zwangere ontzettend veel rechten hebt op het gebied van werk? Helaas zijn nog niet alle werkgevers hierin heel transparant en is het van belang dat jij wel weet wat jouw rechten zijn. Deze rechten geven jou gelegenheid om dagelijkse stress te reduceren en de kans op gerelateerde zwangerschapsklachten te doen verminderen. 

Tijdens mijn eigen 6 zwangerschappen heb ik geleerd van hoe zo'n groot belang het is dat ik zelf de regie nam over mijn zwangerschappen en bevallingen. Zodra ik mijn "lot "in de handen legde van de bijzijnde zorgverleners ontstonden er situaties waar ik achteraf gezien echt spijt van heb. Het was een goede leerschool om na 2 pittige bevallingen van mijn oudste 2 waarvan 1 een serieus geboorte trauma heeft opgeleverd het tij te keren en nog 4 prachtige bevallingen te hebben mogen ervaren waaronder een stilgeboorte. De juiste kennis en handvatten maken het verschil in hoe jij jouw kindje buiten de buik mag gaan verwelkomen. 

Tevens als unieke aanvulling zit aan dit programma de volledige dunstan babytaal gekoppeld en een introductie op natuurlijk babygedrag, zodat jullie een vliegende start in het ouderschap kunnen maken.  

Wil je na deze lessen nog betere voorbereidingen treffen voor de babytijd dan sluit het; Welkom lieve kleine baby programma hier naadloos op aan. 

Van bolle buik tot baby wekelijkse lessen. 

Iedere woensdagavond van 19:30 tot 20:30 zijn er van bolle buik tot baby lessen. Het is een lessenreeks van minimaal 8 lessen. 

 Deze lessen zijn gericht op ontspanning, vind jij het bijvoorbeeld heel erg ingewikkeld om echt te kunnen ontspannen? Heb jij er moeite mee om jouw ademhaling van een oppervlakkige ademhaling naar een buikademhaling te brengen? 

De huidige maatschappij jaagt maar door en in die maatschappij is het heel erg ingewikkeld om bewuste momenten van rust en ontspanning in het dagelijkse leven te integreren. Pas wanneer jij zwanger bent en de bevalling komt langzaam in zicht dan komt er vanuit diverse kanten de tip leer goed ademhalen.. Maar hoe doe je dat dan? En hoe kun je dat dusdanig inzetten dat jij er profijt van hebt tijdens jouw bevalling? 

Tijdens deze wekelijkse lessen krijg je zowel een beknopte voorbereiding op de bevalling / post partum tijd als praktische oefeningen met invloeden vanuit yoga. De oefeningen zullen jou gaan helpen die ontspanning te kunnen vinden die jij zo hard nodig hebt tijdens deze prachtige periode waarin een kleine baby in jouw buik aan het groeien is.   

Bevallingsworkshop. 

 

Deze workshop volg je samen met je partner en is een perfecte aanvulling op de wekelijkse groepslessen als ook op het Relaxed bevallen vanuit Regie programma, maar is ook heel goed ‘los’ te volgen.
In deze workshop vertel ik jullie alles wat jullie moeten weten over het verloop van de bevalling met speciale aandacht voor de rol van de partner. Ik geef jullie praktische oefeningen en tips waar je echt iets aan hebt tijdens de bevalling.

 

Dit is geen schoolse of zweverige cursus maar een realistische, praktische workshop met ruimte voor interactie en humor.
Jullie kunnen de workshop volgen in een groep , maar het is ook mogelijk om een privéworkshop te plannen. Er is dan nog meer ruimte voor jullie persoonlijke wensen en behoeften.

E-mailen
Map
Info