LeutjeLaifde praktijk voor moeder en kind.      

Wie ben ik?

Mijn naam is Margreet Enting (1986)

 

Toen ik 17 was ben ik gestart met werken op een kinderdagcentrum voor kinderen met een beperking. Ik verloor mijn hart aan de gehandicaptenzorg en heb daarin meer als 10 jaar met veel plezier met diverse doelgroepen gewerkt. Na ongeveer 8 jaar kwam een vacature voor een kinderteam binnen een thuiszorgorganisatie voorbij en besloot ik daar te solliciteren. Tot op de dag van vandaag werk ik daar als verpleegkundige nog steeds met heel veel plezier. Ik kom in aanraking met de meest uiteenlopende zorgvragen. Geen dag is hetzelfde en daar geniet ik vol op van. 

 

In 2013 ben ik voor het eerst moeder geworden, al tijdens de zwangerschap kwam ik in aanraking met het ergonomisch dragen en dat sprak mij enorm aan. Dusdanig dat ik voor mijzelf wel al duidelijk had dit ook te willen gaan doen met mijn baby. 

Zogezegd zo gedaan, in de kraamweek knoopte ik mijn zoon in de elastische doek ( allesbehalve comfortabel en echt ergonomisch ) en was gelijk enthousiast. Al gauw werd mijn eerste geweven doek aangeschaft en de “draagverslaving”was een feit. Er volgden vele doeken en dragers.. 

Mijn dochter kwam 14 maanden later ter wereld en ook met haar was het dragen enorm fijn. Inmiddels was mijn interesse voor het draagconsulentschap aangewakkerd en besloot deze te gaan volgen. Echter bleek ik al gauw weer in verwachting te zijn van mijn 2e dochter en kwam het consulentschap nog niet echt van de grond. Met 3 van die hele kleine kindjes in huis ging daar mijn aandacht naar uit. In 2016 was ik zwanger van mijn 4e kindje onze 2e zoon en helaas bleek hij trisomie 18 te hebben en moesten wij van hem afscheid nemen.  Hoe verdrietig die periode ook was, het besef kwam wel heel erg duidelijk naar voren dat het leven zo ineens een andere wending kon nemen. En dat ik nu toch echt maar werk moest gaan maken van het volgen van mijn eigen dromen. Maar eerst tijd nemen voor verwerking en bezinning. Eind 2017 werd onze prachtige  regenboogbaby wederom een zoon geboren die wederom volop geniet van het dragen. En in Februari 2020 kwam daar nog een prachtige kerngezonde zoon bij.

 Inmiddels mama van 6 prachtige kinderen en vol energie om aan de slag te gaan met het waarmaken van mijn eigen dromen. Voor het draagconsulentschap heb ik diverse opleidingen gevolgd en daarnaast de specialisatie dragen van prematuren en de opleiding draagconsulent voor zorgprofessionals. De opleiding tot docent babymassage, trainingen voor het geven van zwangerschapsmassage/ ontspanningsmassage/ hotstone massage en kindermassage volgden. Daarnaast heb ik de opleiding tot zwangerschapscoach gevolgd. De opleiding tot kangatrainer heb ik gevolgd en de opleiding dunstan babytaal is inmiddels toegevoegd. In december 2021 de opleiding docent babygebaren en in 2022 de Relaxed bevallen vanuit regie geboortecoach opleiding toegevoegd en daarmee maak ik het cirkeltje rond. 

LeutjeLaifde betekend kleine liefde in het Gronings, passend bij mij als rasechte Groningse. Ik ben werkzaam in Leek en omstreken.. 

Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten. 

 E-mailen
Map
Info